Påskpyssla med papper och annat material

När det börjar närma sig påsken kan det vara roligt att pyssla lite. Både vuxna och barn kan ha roligt med olika pyssel. Men vad kan man egentligen göra?

Påskpyssel med scrapbooking

Något som blivit mycket populärt är scapbooking. Det går ut på att man kombinerar papper med fotografier och liknande för att skapa fina dekorationer. När man gör påskpyssel med den här metoden kan det till exempel handla om att man gör fina påskkort, eller om att man gör en scrapbook av påskbilder och annat från tidigare år. Ett påskpyssel har ofta färger som gult, grönt, rosa och lila. Man kan också ha med fjädrar, små påskkycklingar och liknande.

Påskpyssel för barnen

Även barnen kan vara med och påskpyssla. De kan till exempel göra olika prydnader att hänga upp i påskriset eller på dörren. De kan också rita olika påskteckningar som de kan dela ut om de ska gå påskkärring under dagen. Det finns mycket spännande barnen kan hitta på. Kanske kan de få måla ägg i frigolit, de kan få göra små kycklingar av garnbollar och annat. Om man är pysslig som förälder blir det ofta lättare att komma på saker även barnen kan göra.

Hitta på utklädnader

Om man ska gå påskkärring kan det också vara roligt att hitta på pyssliga saker till sin utklädnad. Ibland vill man inte köpa dräkter och man kan dessutom spara en hel del pengar på att inte handla allt. En lite pysslig utmaning kan vara att man får leta hemma efter plagg som inte används och dessa görs sedan om till en utklädnad. En sminkning som passar kläderna kan också hittas på. Man behöver inte köpa massor av saker utan vanligt smink går bra. Man kan också måla sig med aska eller annat som man kan ha hemma.

Var får man tag i material?

Om man vill påskpyssla finns det väldigt många olika ställen att köpa material på. Mycket kanske man redan har hemma, medan man kan behöva köpa annat. Fjädrar kan man finna i vanliga mataffärer, papper kan också finnas där. Om man vill ha lite mer speciella saker att pyssla med kan det vara roligt att besöka en speciell pysselbutik för att titta vad som finns där. Här kan man ofta finna flera olika papperssorter, stämplar och annat. Det går också att finna flera olika mallar om man tycker att det är lite svårt att rita olika saker själv. Man kan också finna målarböcker med olika påskmotiv där man sedan kan måla motiven innanför linjerna. Då kan man välja lite mer fritt mellan olika färger och färgtyper. Man kan kanske måla lite med färgpennor, lite med kritor och så vidare. Det är även perfekt om man har barn som gillar att måla.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation