Att ordna kurser i scrapbooking

Scrapbooking har blivit ett mycket populärt fenomen och det går att bli riktigt duktig på det. Men för att man ska kunna bli duktig krävs det att man lär sig hur man ska gå tillväga. Det finns gott om bra böcker att köpa i bokhandeln men det kanske allra bästa sättet att lära sig är helt enkelt genom att gå en kurs i ämnet. Men hur kan man själv ordna en kurs inom scrapbooking?

Leta intresserade

Det allra första man bör göra är att leta efter andra som är intresserade. Det kan till exempel vara klokt att annonsera på sociala medier och prata med vänner för att se om det finns ett intresse av att gå på en kurs. Att hitta intresserade kursdeltagare brukar dock sällan vara något problem. Man kan också kontakta ett studieförbund eller liknande så att de kan hjälpa till med marknadsföring av en eventuell kurs.

Var ska man hålla till?

Om man ska hålla en kurs i scrapbooking kan man behöva någonstans att vara. Om det inte ska vara så många deltagare kanske man kan vara hemma hos någon deltagare som har gott om sittplats och arbetsyta. Om det däremot ska vara flera kursdeltagare kan man behöva ha ett större område att vara på. Man kan till exempel behöva hyra en kontorsplats i Stockholm eller på en annan ort.

Material

När man ska hålla en kurs i scrapbooking kommer det förstås att gå åt en hel del material. Det är bra att redan innan kursstart meddela eventuella deltagare som man kommer att delta om material tillkommer eller om det ingår. Som kursledare kan man tjäna en del extra pengar på att köpa in större mängder material och sedan sälja det vidare till kursdeltagarna. Ett annat alternativ är också att man som kursledare sätter ihop en materiallista och sedan ber kursdeltagarna själva att köpa in sitt material och ta med sig det till kursen. I det här fallet kan det vara bra att inkludera länkar eller liknande till vart kunden kan handla sakerna.

Att leda kursen

När det sedan är dags att starta igång kursen finns det en hel del att tänka på som kursledare. För det första måste man se till att alla deltagare känner sig välkomna. De ska förstå vad som ska göras och de ska känna att de verkligen får valuta för pengarna. Som kursledare måste man veta vad man gör och man får inte vara rädd för att svara på olika frågor om scrapbooking. Man kan också riskera att bli deltagarna inte vill göra samma saker som kursledaren och då kan man behöva planera om lite. Dessutom måste kursledaren vara duktig på att förklara. Alla har inte arbetat med scrapbooking innan och det måste man komma ihåg.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation