Att arbeta med scrapbooking

Om du har hållit på med scrapbooking ett tag och blivit skicklig på att göra kort och album och annat snyggt i papper, kanske du har kommit så långt att du skulle vilja ta beställningar från andra och sälja dina verk. Om vill du börja mer på hobbybasis eller drömmer om att starta eget företag, finns det olika saker du behöver tänka på. Här kommer några tips och idéer.

Paketet är en del av upplevelsen

När du får en beställning från en kund bör du lägga ner mycket tid på att få till en så snygg layout som möjligt, för att kunden ska bli nöjd. Men låt det inte stanna där. Själva förpackningen är en del av upplevelsen för kunden och genom att låta den vara snygg kan det bli pricken över i som gör att kunden inte bara återkommer, utan också rekommenderar dig till andra. Tänk på att alltid packa i stadig kartong, för att undvika att dina kort eller papper blir vikta i postgången. Du bör tejpa igen kartongen så att den inte råkar öppna sig. Välj en snygg packtejp med tryck för att sätta din egen prägel på paketet. Det ger en så mycket gladare upplevelse än en vanlig brun eller genomskinlig tejp. Sätt gärna ett snyggt klistermärke på paketet också, kanske med din logga på. Inuti kan du göra paketet fint genom att förpacka varan i till exempel silkespapper eller en snygg plastficka och knyta ett fint band runt. Det finns vackra effektgarner du kan använda till det. Lägg alltid med ett visitkort eller ett vykort där dina kontaktuppgifter finns. Att skriva under kortet för hand brukar få kunden att känna sig uppskattad.

Kvalitet och pris

När kunder beställer från dig är det viktigt att ditt material liksom ditt arbete håller hög kvalitet. Att köpa in scrapbookmaterial är dock inte billigt och kanske känner du dig rädd för att slutprodukten kommer att bli alltför dyr för att någon ska vilja köpa den. Där behöver du dock inte oroa dig, det finns lösningar. Ett sätt är att hålla koll på reor i hobbybutikerna och köpa på dig material när det finns till bra pris. Ett annat sätt är att leta upp grossister och köpa direkt av dem. Då får du ett betydligt bättre pris som företagare än du får som privatperson i en vanlig butik. För att handla av grossist behöver du vanligen kunna visa upp ett registreringsbevis på att du har ett eget företag.

Att arbeta med sin hobby är roligt. En fördel är om man har ett nätverk och kanske till och med en kundkrets, om man redan innan lyckats få många följare och kontakter i sociala medier och i intressegrupper.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation