Vad behöver man för att börja med scrapbooking?

Det finns hur mycket som helst som man kan köpa för att använda som grundmaterial, dekorationer och verktyg när det gäller scrapbooking, men om man bara vill köpa det grundläggande till att börja med, för att känna sig för om man tycker att det är roligt, kan en någorlunda kort lista göras på det man verkligen behöver.

En bra grund är till exempel cardstock, som är en tjockare typ av papper. Ett annat alternativ är att köpa ett album att dekorera, men det kan vara lättare att arbeta med fristående papper till en början. Självklart behöver man också foton som man ska fästa på pappret och ha som utgångspunkt för dekorationerna.

Fotona fästs bäst med en typ av lim som kallas fotofix, som gör att man kan flytta fotot om man inte blir nöjd med dess placering på sidan. Man behöver dock även vanligt lim att fästa dekorationer med. En fin penna att skriva sidans rubrik med är också nödvändigt. En svart och en vit penna är till exempel en bra början, eftersom man då kan skriva tydligt på både vitt och färgat papper.

Om man efter att ha provat på scrapbooking tycker att det är roligt och vill köpa på sig mer dekorationer, klistermärken, pappersskärare och annat, kan det vara en bra idé att först leta efter rabattkoder på internet. Annars är det lätt att kostnaderna för scrapbooking skenar iväg.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation