Tips när du ska börja med scrapbooking

 

Vad du behöver för att börja med scrapbooking beror helt klart på hur du vill att slutresultatet ska bli. I denna artikel kommer man att få lära sig om vilka verktyg som kan vara bra att ha till hands innan man sätter igång.

Ett första tips är att man inte köper ihjäl sig redan innan man har kommit igång. Det är lätt att man överarbetar boken och lägger ut alldeles för mycket pengar på material som aldrig kommer till användning. Våga kolla igenom ditt eget hem, eller varför inte barnens gamla leklåda? Här finns mer dekoration och inspiration än man kan tro.

 

Att börja från grunden med sin scrapbook kan vara svårt om man har lite fantasi eller är helt nybörjare inom denna hobby. scrapbook background. Hands, Card and tools with decorationVill man kan man köpa en färdig bok med tomma papper att använda sig av, eller så kan man leta efter enskilda pappersark som man sedan sätter ihop till en bok. Här kan det vara bra att man tänker på att pappret måste vara ordentligt styvt för att inte bli knöligt eller ändra form allt eftersom du börjar klistra på dina bilder eller dekorationer. Vill man även att boken ska hålla samma tema hela vägen igenom finns det många företag som släpper hela serier med pappersark som matchar varandra.

Glöm inte saxar för att kunna klippa ut dina bilder och motiv. Det är att rekommendera att man har två olika typer av saxar: en som är till för att klippa papper med och en lite mindre som kan vara bra när du klipper i band eller andra typer av dekorationer. När det kommer till lim är det lite samma sak här. Beroende på vad du ska fästa krävs olika typer av lim. Börja med att införskaffa dig ett genomskinligt, flytande lim och kanske även en rulle med dubbelhäftande tejp. Vissa material och dekorationer kan bli förstörda om dom kommer i kontakt med lim, då kan tejp istället vara att föredra.

Se till att du har mängder med olika dekorationer nära till hands. Använd band, pärlor, torkade blommor eller varför inte olika typer av stämplar. Vill man inte använda sig av färdiga dekorationer så är det en god idé att använda gamla biljetter, gem och knappar, eller varför inte kapsyler eller korkar?

För mer information och för att hitta likasinnade kan du besöka denna hemsida och läsa fullständig beskrivning på vad du kan behöva ha hemma!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation