Kom igång med scrapbooking

Att pyssla är en hobby För många människor. Det är rogivande samtidigt som det låter dig vara kreativ och komma på nya idéer till pyssel av olika slag. Idag finns det många videos, guider och tips inom DIY, det vill säga Do It Yourself, dit pyssel kan räknas in. Scrapbooking är en form av populärt pyssel. Det innebär att du gör till exempel ett fotoalbum som du sedan pryder och dekorerar med olika sorters utklipp, klistermärken, bokmärken, pärlor eller något annat. Inom scrapbooking kan du verkligen låta din fantasi flöda!

Olika sorters scrapbookingtekniker

Scrapbooking är väldigt öppet, och du kan egentligen jobba med det hur du vill. Kartong eller hårt papper i olika färger, bokmärken, pennor i olika färger och glitter är vanligt att använda inom scrapbooking. Du kan också skapa 3d-effekter med hjälp av häftkuddar eller tredimensionella klistermärken. Om du vill gå ännu längre kan du inkorporera annant pyssel i din scrapbooking. Tycker du om att pärla pärlplattor? Att pärla bilder med pixelperfektion är populärt idag, och resultatet av det kan du sedan klistra in i din scrapbook. Glöm såklart inte heller bort en av de viktigaste delarna av scrapbooking – själva fotografierna!

Hitta material till scrapbooking

Scrapbooking, det vill säga att pryda och dekorera fotoalbum och liknande med olika detaljer, material och färger, är en populär hobby idag. Med scrapbookingtekniken kan du också skapa snygga (inbjudnings)kort. Det är inte särskilt svårt att hitta material till scrapbooking. Mycket av det du behöver finns i kontors- och pysselbutiker. ullared.nu är ett annat tips på affär där du kan hitta mycket till din scrapbooking, och dessutom till riktigt bra priser. Viktiga basmaterial är bland annat fotoalbum/bok, sax, linjal, limstift och/eller löst klister, häftkuddar, bra pennor i olika färger, kartong eller hårt papper i olika färger och glitter. Lycka till!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation