Idéer för en bullet journal

Det blir allt mer vanligt med den nya trenden att skapa en ”bullet journal”. Det är en anteckningsbok med papper som kan ha prickade linjer eller vara helvita. Prickarna gör det lätt att skapa räta linjer och papperet bör vara av god kvalitet så att det går att skriva med tuschpenna i boken.

En bullet journal kan användas till många ändamål och det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna. Du kan använda den som kalender, skissbok eller planeringsbok, till exempel om du vill hitta rätt badrumslampor och belysning till badrummet och behöver en fin lista med egenskaper och priser för varje lampa.

Effektivisera din vardag med en bullet journal

För den som brukar syssla med den kreativa pysselformen scrapbooking är det nära till hands att starta en bullet journal. Scrapbooking innebär att utforma ett eget album utifrån tomma sidor. Precis samma process sker vid skapandet av en bullet journal. Tanken är att en bullet journal ska ses över på morgonen och på kvällen, där punkter bockas av och nya läggs till.

En bullet journal bör innehålla en innehållsförteckning och översikt över år, månader, veckor och dagar. Månadsöversikten kan vara indelad i aktiviteter som är planerade och kompletteras av en att-göra-lista.

Skådespelerskan Maja Kin har en egen bullet journal som hon pyntar med sina teckningar, foton, bilder och annat. Där har hon lagt in en kalender och skriver ner sina mål och idéer. En bullet journal kan också innehålla diagram av olika slag, där användarens favoritfärger markerar de viktigaste delarna.

Fenomenet ”bullet journal” uppfanns av amerikanen Ryder Carroll och namnet är numera varumärkesskyddat. Lockelsen med att hålla en bullet journal är för många flexibiliteten, att det går att få ut sina kreativa sidor och att få skriva ner sina ”måsten” och drömmar och på så sätt få ordning på tankarna. Det blir ett mer öppet format där användaren inte är låst av ett visst antal sidor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation