Strukturera ditt pyssel

Att pyssla med scrapbooking och stämplar är roligt, men ibland kan det leda till oreda och en stökig arbetsplats. I följande inlägg kan du finna tips på sådant som du kan göra för att strukturera pysslandet en aning. En del tips kan hjälpa för att ordna den värsta oredan, medan andra kan se till att du från och med nu kommer att ha en väldigt strukturerad och ordningsam hobby.

Viktigt med bra översikt

Bra tips för den som håller på med scrapbooking är att ha bra översikt över vad som finns och inte finns i förrådet. Något som man kan göra är att man skapar ett register, eller så kan man använda sig av whiteboardtavlor som man skriver ut sina befintliga kategorier på. Om man inte har koll på vad man har eller inte, så finns det en risk att man glömmer bort saker. Det kan i längden leda. till att man kanske köper dubbel uppsättning av något som man redan hade sedan innan. Så en bra översikt över allting är grunden för att effektivisera arbetet.

Lådor för att organisera

Även om man kanske tycker att allting kan ligga i en och samma låda så blir det mer ordning om man faktiskt delar upp saker och ting. Att skaffa lådor i olika storlekar kan vara en bra början. För att inte röra ihop allting så är det bra om man sätter lappar på lådorna med små beskrivningar om vad som finns i dem. Sedan kan man ju såklart förvara de små lådorna i en enda stor låda. På så vis kan man enkelt städa undan när man är klar med sitt pysslande för dagen.

Svårt att hitta tiden åt scrapbooking

Om man känner att man har svårt att hitta tid åt sin hobby så kan det faktiskt vara bra om man har utsatta tider i sitt schema då man ska pyssla. Det här ger en anledning att faktiskt säga nej till andra planer för att fokusera på sådant som man verkligen vill göra ibland. Att pyssla kan vara lika viktigt som att meditera eller reflektera på sin tillvaro. Det ger oss en stund för att återhämta oss och kanske fylla på med ny energi när man pysslar. En annan sak som man kan göra är att man har ett särskilt arbetsrum i vilket man pysslar i. När man går in där bör de resterande i familjen veta att man inte får störa de kommande timmarna. Skulle det vara så att man ändå inte kan få ro i sitt hem så kan man ju hyra en lokal eller ett skrivbord någonstans. Det kan dock vara kostsamt och handlar mer om en pengafråga än tid. Det där får man avgöra själv.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation