Scrapbooking som hobby

 

Gillar du, som så många andra, att pyssla och få använda din kreativitet? Om inte inte tidigare gjort det kan det vara hög tid att kika närmare på scrapbooking. Ordet kommer från engelskan och en direkt översättning av ordet blir ”klippbok”.

När man pysslar med scrapbooking gäller det att inte vara rädd för att våga använda sin fantasi. Här ska du använda alla olika material, mönster, färger och former för att skapa den perfekta klippboken.

En scrapbook kan göras för flera ändamål, till och med ges bort i present, och är vanligt att ge bort i samband med t ex babyshower eller som en bröllopsgåva. Med hjälp av olika bilder och texter, glitter och stämplar, bygger du sakta upp din egna bok fylld med minnen och sällan kan man argumentera emot att detta är av det mest personliga saker att få eller ge bort.

 

Även om det egentligen var lika vanligt förr som nu att göra en scrapbook, har internet varit en stor källa till fantasi och inspiration. Här kan du få en hel del tips som får din scrapbook A pile of old pictures and a journal to document memories of past times.att höjas till skyn. Denna hemsida är även ypperlig för dig som generellt gillar att arbeta med dina egna händer och skapa nya saker av gamla. Runt om på internet finns det också väldigt många hemsidor som erbjuder onlineshoppar där du enkelt kan beställa hem alla det saker du vill att din scrapbook ska prydas med. Det kan vara spetsband, klistermärken, knappar, bilder, ja allting som du själv vill ska finnas med.

Innan du påbörjar din scrapbook kan det vara bra att fundera på hur man vill att slutresultatet kommer att se ut. Redan innan du beställer hem ditt material så försök att visualisera det färdiga resultatet, vilka färger har boken, hur ser framsidan ut, är boken enbart för dig själv eller ska den ges bort i present? Att först tänka ut hur man vill ha sin bok lämnar mindre plats för eventuella misstag. Det kan vara väldigt surt att ha arbetat många timmar med sin bok för att sedan inse att färgerna inte går ihop, att man skulle valt ett annat tema, eller att boken har för mycket eller för lite plats för allt man vill få med.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation