Scrapbooking har blivit ett samhällsfenomen

Scrapbooking, fenomenet som tagit Sverige med storm! Att scrapbooka innebär att man dekorerar något, ofta ett fotokollage, med olika material. Dekorationerna kan bestå av allt från färgade papper, pärlor, spets, band, knappar, blommor… Bara fantasin sätter stopp! Kurser hålls över hela Sverige, och scrapbooking blir en mer och mer populär hobby. Många uppskattar avkopplingen i att sitta och pilla med små detaljer, medan andra njuter av möjligheten att skapa något vackert till sig själva eller sina nära och kära. Det finns otaliga bloggar och hemsidor som vittnar om hur populärt scrapbooking är, och som erbjuder inspiration för den intresserade.

Ett billigt sätt att skapa fina gåvor

Att scrapbooka kan vara ett fantastiskt sätt att skapa egna julklappar på. Många finner att tiden runt jul är ekonomiskt ansträngd, och då kan egna kreationer bli fantastiska gåvor. Det finns många sätt att se till att ens Eget pyssel får pengarna att räcka i jul! I många fall uppskattas en personlig gåva som man lagt ner mycket tid på, mycket mer än en köpt present. Vill man prova scrapbooking, men inte känner sig riktigt säker på vad eller hur man ska göra, finns det en uppsjö av kurser och inspirationsbilder på internet. I många städer finns det dessutom träffar där man hjälper och inspirerar varandra i sitt pysslande.

Kan använda sig av material i hemmet

Ett tips som erfarna scrapbookare ofta ger är att man inte ska förköpa sig i början. Det är lätt att gå till en pysselaffär eller ge sig ut på internet och köpa en massa vackra material och dekorationer. Nybörjare rekommenderas dock att bara köpa ett begränsat urval, kanske ingenting alls, utan att istället främst använda sig av saker man redan har hemma. Leta igenom gamla lådor och försök tänka utanför boxen. Kanske kan du skapa något vackert av saker som bara ligger hemma och skräpar? Gamla kläder, prydnader eller pyssel kan plötsligt bli fantastiska delar i din alldeles egna scrapbook, det är bara fantasin som sätter gränser!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation