Digital scrapbooking

Allt i vårt samhälle rör sig ständigt mot att bli mer och mer digitaliserat, och det är därför inte förvånande att även en aktivitet så förankrad i hantverk och fysiskt papper som scrapbooking numera även förekommer i digital form. Digital scrapbooking är ett relativt nytt fenomen, men det vinner mark fort.hello-march-1287931_960_720

När man skapar digital scrapbooking innebär det att man använder program som Adobe Photoshop eller Corel Paintshop Pro för att skapa bilder i 2D med olika grafiska element inkluderade. Det kan handla om allt från foton man själv har tagit till bilder och mönster som man skapar med hjälp av datorn. Det går att köpa färdiga paket för digital scrapbooking som man kan ladda ned från hemsidor som specialiserar sig på just denna inriktning av hantverket. I paketen ingår grafiska bilder och bokstäver eller ord i konstnärliga typsnitt, ofta med ett särskilt tema, till exempel en högtid eller en färg.

Om du skulle vilja sätta upp dina digitala alster på väggen genom att skriva ut dem och rama in dem, men känner att väggen de ska hänga på skulle behöva en uppfräschning i form av ett nytt lager färg först, hittar du enkelt en målare i Stockholm på Vimalar.se. Då har du också ett utmärkt tillfälle att välja en ny färg för väggen, som komplementerar din scrapbooking.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation