Dekorera ditt hem med scrapbooking

Scrapbooking leder kanske tankarna först till en minnesbok, eller planering av ett bröllop, men begreppet har vidgats, och med så mycket material tillgängligt kan det användas till dekorera allt möjligt. Är man ovan kan tavlor vara ett bra ställe att börja på, om det inte blir riktigt som man har tänkt sig kan man alltid börja om, det är lite svårare med en byrå. Som med allting så gäller det att övning ger färdighet, så ge inte upp om det inte blev så fint som du hade tänkt dig från början. Grunden är från början fotoalbum som man började pynta med olika urklipp och inklistrade detaljer, men nu är det många som använder stämplar, tryck och klistermärken, utan att ha med några fotografier. Med dagens teknik är det ju annars relativt billigt att skriva ut foton, och många har säkert massor i sina telefoner som bara ligger utan att någon ser dem.

Bullet Journal blir mer och mer populärt

Bullet journaling, förkortat Bujo, skulle man kunna kalla en variant av scrapbooking. Bullet Journaling uppfanns av Ryder Carroll som ett sätt att organisera sin vardag, och är i sin enklaste form bara en kombinerad kalender och att göra-lista, men tack vare sin fria form, bara penna och papper, används den av många för att få utlopp för sin kreativitet, och används både som dagbok och scrapbook, bara fantasin sätter gränser. Precis som med scrapbooking är det lätt att ha-begäret väcks när man ser alla fina alster som andra gjort, och det finns hur mycket anteckningsböcker, dekorationstejp, stämplar och pennor som helst att frossa i därute. I både scrapbooking och bullet journaling utgår man från en väldigt enkel grund (ett fotoalbum eller en anteckningsbok) och sedan är det upp till dig själv att använda dem precis som du vill. Man kan köpa ett vackert papper och klistra upp sina foton på, eller man kan gå loss med massor av detaljer, dikter, stämplar, tejp och vad man vill. Detsamma gäller Bullet Journal, man kan skriva en enkel punktlista, eller skapa ett konstverk i en anteckningsbok.

Dekorera möbler och inredning i ditt hem

En annan bieffekt när man väl börjar med scrapbooking är att man kommer på att det går att dekorera allt möjligt i hemmet, allt från en bordslampa till en gammal byrå går att göra till något personligt med lite fantasi och lim. Ett tips är dock att prova dekorationen på ett papper eller något annat som du ska slänga innan du går lös på möblerna. Det är också lätt att ryckas med och gå alldeles för långt om man inte i förväg har en plan för vad slutresultatet ska bli. Även nya möbler går så klart att göra personliga med lite egna dekorationer eller färg, och en gammal stol från en loppis kan bli som ny med ganska enkla medel. Att blanda gammalt och nytt, och inte matcha precis allt i samma färg ger ett hemtrevligt och personligt hem att trivas i, och behöver inte kosta en förmögenhet. Välj en inredningsdetalj, och utgå från den.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation