Bevara minnen med scrapbooking

 

Scrapbooking är ett sätt för dig att göra något riktigt fantastiskt av dina bilder och minnen. Du har oftast även väldigt kul under tiden pysslandet är igång. Dom flesta människor fotograferar sina minnen, med dagens teknologi och smartphones fotar vi mer än någonsin då vi alltid har en kamera till hands. Vad händer dock sedan med alla bilder? Det är så lätt att dom sparas på mobilen för att sedan raderas, eller att man överför dom till en mer stationär dator för att sedan glömma bort dom i en av alla 50 mappar man har.

En scrapbook är inget vanligt fotoalbum med tråkiga sidor varvade med bilder. Här ska du låta kreativiteten flöda och dekorera varje sida till det yttersta. Detta behöver inte specifikt betyda att hela pappersarket ska vara fyllt med dekorationer, så länge du själv är nöjd är scrapbooken komplett.

Det är lätt att man kanske fastnar i att enbart använda dekorationer i sitt album, men glöm inte bort att skriva under dina bilder. Skriv vart du var, vem du var med och vilket datum du var där, det är lättare än man tror att glömma bort.

Old photo album and photographs from the early 1970's of family at a beach on a bulletin board.

Är du ny på scrapbooking och inte vet vart du ska börja kan det vara en god idé att börja med ett starkt minne där du vanligtvis redan har många bilder från. Det kan vara din bröllopsdag, ditt barns första år, en julafton eller semester. Välj ut ca 10-15 foton som verkligen är speciella och börja i den änden.

Nuförtiden finns en hel uppsjö av olika saker att använda sig av när man vill börja med scrapbooking. För den som vill spara små mynt, berlocker, eller kanske sitt barns första hårlock finns små självhäftande och återförslutningsbara plastfickor som man kan använda sig av. Det är viktigt att inte köpa alldeles för mycket saker redan innan du har en klar bild om hur du vill att din scrapbook ska se ut. Börja hellre med mindre mängder och vänta med inköp om du är tveksam. Kom ihåg att detta är något som ska vara roligt och få dig att minnas tillbaka till fina stunder, inte skapa stress i din vardag.

För den som vill ha mer tips om scrapbooking och kanske komma igång på allvar kan man besöka aftonbladet och kika runt bland deras mängder av ”gör det själv”-artiklar!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

saturation